Hoe Sanne haar weg vond als Salesforce Consultant

Outbirds geeft je vleugels

Vier jaar geleden nam Sanne Brandsma de beslissing om haar werk in de pedagogische zorg achter zich te laten. Na de komst van haar derde kind, was ze op zoek naar een nieuwe uitdaging. Dankzij haar partner kwam ze in contact met Outbirds en dit bleek een schot in de roos. Het werken als Salesforce consultant voelt voor Sanne als een verademing en geeft haar veel energie en voldoening.

Van freelancer naar vast contract

Sanne: ‘Bij Outbirds kreeg ik de kans om Salesforce te verkennen en te kijken of het vak van consultant me lag. Met beide had ik geen ervaring, maar de laagdrempelige leermodule van Salesforce hielp me om snel vertrouwd te worden met het platform en ik had er meteen plezier in. Mijn eerste half jaar bij Outbirds heb ik op freelance basis gewerkt. Dat vond ik hartstikke leuk. Ik merkte al snel dat het werk me goed ligt. Ik kan er mijn creativiteit in kwijt en het mooie van Salesforce is dat je ook snel resultaat van je werk hebt. Het geeft me een goed gevoel om klanten echt verder te kunnen helpen met een concrete oplossing waar ze blij mee zijn.

 

Ruimte om je eigen pad te kiezen

De samenwerking met Outbirds beviel aan beide kanten zo goed dat ik na een half jaar in vaste dienst ben gekomen en daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad. Outbirds is een gezellige club mensen met diverse achtergronden en vaardigheden. Ik krijg hier de ruimte om mezelf te zijn en te groeien. Bij Outbirds stimuleren we elkaar om nieuwe dingen te proberen en onze grenzen steeds te verleggen, maar we begrijpen ook dat niet iedereen dezelfde interesses heeft. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan het werk van business analist en ontwikkelaar. Ik hou ervan om mooie oplossingen uit te werken, hands-on te bouwen en mensen wegwijs te maken in de complexe wereld van Salesforce. Met het commerciële spel, het onderhandelen over uren en planningen heb ik minder. Gelukkig geeft Outbirds me de vrijheid om te kiezen waar ik mijn energie in steek, en dat waardeer ik enorm.

 

Nooit uitgeleerd

De afgelopen jaren heb ik ontzettend veel geleerd, en dat stopt nooit. Ik ben voortdurend bezig met het opdoen van nieuwe Salesforce kennis en het aanscherpen van mijn consultancy vaardigheden. Vorig jaar heb ik drie Salesforce certificeringen behaald. Dat is niet alleen goed voor het bedrijf, maar ook voor mezelf. Met elke certificering vergroot ik mijn inzetbaarheid. Bovendien vind ik het interessant om steeds nieuwe kanten van het Salesforce platform te ontdekken die ik in mijn werk kan gebruiken. Het leuke is dat ik me daar ook helemaal in gesteund voel.  Outbirds investeert echt in mij, wat me enorm motiveert. Zo neem ik ook deel aan een coachingstraject voor persoonlijke groei dat speciaal is opgezet voor Outbirds-medewerkers. Aan dit programma doen acht consultants mee waardoor we niet alleen onszelf, maar ook elkaar op een ander niveau leren kennen. Heel waardevol.

Uitvliegen met Outbirds

Binnen Outbirds heb je verschillende mogelijkheden. De afgelopen drie jaar heb ik voornamelijk voor één klant gewerkt, en daarnaast wat kleine opdrachten gedaan. De komende tijd wil ik mijn horizon verder verbreden en nieuwe opdrachtgevers leren kennen. De gesprekken daarover lopen en ik kijk uit naar wat de toekomst in petto heeft. Ik ben nieuwsgierig naar andere projecten en wil mijn expertise graag uitbreiden om me verder te ontwikkelen tot Business Analyst. Ik vind het leuk om op operationeel niveau te werken, maar wil ook graag meer betrokken worden bij de ontwikkeling van architectuur voor klanten en het ontwerpen van integraties met verschillende systemen. Op die manier kan ik nog meer bijdragen aan de groei en efficiëntie van bedrijven.

 

Samen bouwen aan de club

In mijn tijd bij Outbirds is het bedrijf flink gegroeid. Hoewel onze processen professioneler zijn geworden, zijn we nog steeds een informele, gezellige club met een voetbaltafel en gezamenlijke lunches. Iedereen kent elkaar persoonlijk, en er is een sterk gevoel van verbondenheid. Met sommige van collega’s werk ik intensief samen, anderen zie ik alleen als ik op ons kantoor in Amersfoort werk of bij de maandelijkse bijeenkomsten.  maar ik heb met iedereen wel een band.

 

Iets voor jou?

We zijn altijd op zoek naar nieuwe mensen om ons team te versterken. Zowel ervaren Salesforce professionals, als nieuw talent is welkom. Wat we vooral belangrijk vinden is de bereidheid om te leren en jezelf te ontwikkelen. Nieuwsgierigheid, betrokkenheid en pro-activiteit zijn de eigenschappen waar we naar op zoek zijn. Een echte ‘Outbird’ pakt zijn rol en neemt verantwoordelijkheid. Iedereen speelt een rol in ons succesverhaal, dus je moet het ook zien zitten om samen te groeien, te leren en te bouwen aan het bedrijf.  Wil je meer weten over werken bij Outbirds, neem dan gerust contact met mij of een van mijn collega’s op.  We vertellen je er graag meer over.