Geen enkele dag is hetzelfde bij Outbirds

De perfecte job van Ronald ten Berge

Ronald ten Berge werkt al zo’n twintig jaar op het snijvlak van business en IT. De laatste jaren heeft hij zich gespecialiseerd in Salesforce. Als architect bij Outbirds vertaalt hij de wensen van klanten in een eerste ontwerp. Daarnaast helpt hij ook mee met lopende projecten en houdt hij zich bezig met het optimaliseren van de interne processen bij Outbirds. Een zeer afwisselend takenpakket en dat bevalt hem uitstekend.

Verrassend veelzijdig

Het is elke dag weer een verrassing wat ik ga doen want ik ben altijd wel bezig met vijf tot tien projecten tegelijkertijd. Het mooie van mijn rol is dat ik overal bij betrokken ben. Ik zie alle nieuwe aanvragen voorbij komen. Zodra het serieus wordt, kijk ik hoe we de wensen van de klant met het Salesforce platform kunnen invullen.  Op basis daarvan maak ik een voorstel en als daar een concrete opdracht uit komt, dan blijf ik vaak ook nog betrokken bij het implementatieproject. De ene keer om de projectleider en consultants op weg te helpen, de andere keer help ik zelf actief in het project mee, bijvoorbeeld bij complexe systeemintegraties.

Constant in beweging

Als architect werk ik niet alleen voor klanten, maar neem ik ook het voortouw in het professionaliseren van onze interne processen. Als ik dingen zie die voor verbetering vatbaar zijn, dan ga ik ermee aan de slag. Vorig jaar heb ik bijvoorbeeld nieuwe richtlijnen opgezet voor de naamgeving van processen en documenten. Nu ga ik kijken wat we kunnen doen om het testproces te optimaliseren. Daarbij onderzoek ik onder meer wat de meest geschikte testmethode is, hoe we testscenario’s het beste vast leggen en wat de mogelijkheden zijn om de testen te automatiseren. Dat is niet alleen hartstikke leerzaam, maar ook heel nuttig. Nu Outbirds groeit moeten we ervoor zorgen dat iedereen ook dezelfde werkwijze volgt zodat we efficiënt kunnen blijven werken.

Inspirerende maandbijeenkomsten

Een andere taak die ik naar me toe heb getrokken is het inhoudelijk voorbereiden van onze maandelijkse bijeenkomsten. Om kennisdeling en het teamgevoel te stimuleren, organiseert Outbirds elke maand een bijeenkomst voor alle medewerkers. Ik houd alle ontwikkelingen in het vakgebied goed bij en als ik wat interessants voor de maandbijeenkomst zie, dan zet ik het op de agenda: nieuwe ontwikkelingen in Salesforce, Chat GPT of time management. Het kan van alles zijn. Het is elke maand weer een uitdaging om goede onderwerpen en sprekers te vinden, en het is altijd weer een feest als het gelukt is.

Voor iedereen een passende opdracht

Ik werk nu ruim vier jaar bij Outbirds en vind het hartstikke mooi om te zien hoe het team zich ontwikkelt. Iedereen helpt op zijn eigen manier mee om het bedrijf te laten groeien. De een werkt graag zoveel mogelijk met klanten samen, de ander werkt liever wat meer achter de schermen. Op zich is alles mogelijk. We zijn een relatief klein bedrijf, maar het is tot nog toe altijd gelukt om voor iedereen een passende opdracht te vinden. Ook breiden we onze dienstverlening steeds meer uit.

Zo hebben we sinds kort ook iemand in dienst die als delivery manager de klanten bij het implementatietraject gaat helpen. Dat deden onze consultants er altijd een beetje bij, maar zij hebben vaak niet de tijd of de skills om nieuwe gebruikers helemaal mee te nemen in de verandering die de Salesforce implementatie met zich meebrengt en om draagvlak te creëren voor de nieuwe manier van werken. Daarom hebben we hier een aparte rol voor gecreëerd.

Toekomstdromen

Leuke collega’s, mooie klanten en uitdagende opdrachten. Wat wil een mens nog meer? Ik ben heel blij met mijn werk bij Outbirds en alle vrijheid die ik hier krijg. Verder verwacht ik dat we de komende jaren blijven groeien. Het zou fantastisch zijn als we over vijf jaar dubbel zo groot zijn als nu, al hoop ik wel dat ik dan nog iedereen ken en dat we elkaar nog steeds weten te vinden. Dat gaat zeker lukken, want uiteindelijk is dat de kern van Outbirds: de wil om elkaar te blijven inspireren en beter te maken.

De ideale Outbird

Het is lastig om de ideale Outbird-consultant te beschrijven aangezien het team uit heel verschillende mensen bestaat. In elk geval is het belangrijk dat je openstaat voor verandering en bereid bent om hard te werken. Een technische achtergrond mag, maar hoeft niet persé. Als je handig bent met IT en er plezier in hebt, dan kom je al een heel eind. Wat onze medewerkers ook gemeen hebben is dat het allemaal eerlijke en integere mensen zijn die de klant echt vooruit willen helpen. We gaan altijd voor de inhoud en willen impact maken. Onze klanten waarderen dat en zijn heel trouw. We hebben nog dezelfde klanten als toen ik hier vier jaar geleden kwam werken, er zijn er alleen meer bijgekomen. Dat geeft wel aan dat we het goed doen!

Iets voor jou?

Heb jij een achtergrond in de IT of bedrijfskunde? Bij Outbirds zijn we altijd op zoek naar nieuw talent. Lees verder op werkenbijoutbirds.nl

Of neem direct contact op met Hendrik Jan voor een vrijblijvend gesprek via hendrik.jan.van.ewijk@outbirds.nl of 033 – 433 2375.